> nieuws

Nieuws

 
22 september 2021

Pastorale brief 38 Droom

Ik ben nou 2.5 jaar in dienst van de gemeente Apeldoorn. In die tijd heb ik mijn best gedaan om in te burgeren, in de vieringen dingetjes te veranderen, en een droom te dromen van de gemeente en de vermaning. Op papier is dat lastig want eigenlijk moet je je ogen dicht doen en je mee laten voeren in mijn fantasie. En dan mag je ook niet gaan roepen…. Dat hebben we al gedaan,  of ….. ik zie hier nog wel een beer op de weg van jouw droom. Nee, gewoon even meedromen.  Dus, eerst dit stukje lezen, het goed tot je door laten dringen, misschien nog eens lezen, en dan je ogen sluiten en mee dromen. Misschien zie je dan nog wel wat hiaten in mijn droom die je aan wilt vullen. Wat zie ik voor me ………

Ik zie een mooie vermaning. Dat is niet moeilijk, die hebben we namelijk. Ik zie dat alles weer mooi schoon is en niet groen uitgeslagen met oprukkend mos. In de plantenbakjes naast de deur zie ik viooltjes. Die zijn niet duur dus als ze weggehaald worden….. Op de buitenste pilaren van de groengeverfde hekken zie ik grote plantenbakken staan. Vastgemetseld, anders waaien ze er misschien af. In die plantenbakken staan planten die we zelf gepoot hebben. Niet de planten die er nu al op groeien. 
De groene hekken naast de vermaning gaan langzaam open.  Aan de ene kant verschijnt een kerkmuur waar in de fietsenrekken verschillende fietsen staan. Aan de andere kant verschijnt een fris geverfde muur met figuren en taferelen. Ik herken David en Goliath en ook een grote vis die Jona uitspuugt. En zowaar, ik zie daar een tafereel waar wijn geschonken wordt uit met water gevulde kruiken.
Deze Bijbels taferelen vormen de achtergrond van lage en hogere plantenbakken waarin Bijbels planten staan. Er is een boekje verkrijgbaar waarin je de verhalen van de planten en de muurschilderingen kunt lezen. 

 

Zo kun je genietend rond de vermaning lopen waar aan de kant van de brandtrap ook nog een terrasje met 2 tafeltjes is ingericht naast de plek waar 1 keer in de week het springkussen staat. Het is leuk om even rond te lopen. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Dat kan alleen op vaste dagen en als de voorganger in de vermaning aan het werk is.
Helaas, helaas, helaas.  Ter beveiliging hangen er (nep)camera’s,  bordjes met ‘camerabewaking’, en heeft de voorganger altijd zijn hond bij zich. Het bordje ‘hier waak ik (ook)’ bewijst zijn blijvende waarde. En tenslotte hangen we het bordje van ‘stadsmonument’ ook weer op. 

Ik nodig jullie uit….  Droom mee met mij.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl