> nieuws

Nieuws

 
28 oktober 2021

Pastorale brief 42 - Jubileum 125 jaar

Toen ik 2,5 jaar geleden begon in Apeldoorn had ik er geen idee van dat er zoveel bijzondere dagen in het vat zouden zitten. Maar inmiddels ben ik al toe aan het derde grote feest in nog geen drie jaar tijd.
Om te beginnen was er 45 jaar Mennokoor. Daarna kwam op Hemelvaartsdag  half doopsgezind Nederland in Apeldoorn (dankzij de broederkring) en nu is er komende zondag 125 jaar Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn. Weer een feest,  vanaf 14.30 is iedereen welkom.  Meld je aan, en neem vrienden (vriendinnen) mee.

125 jaar, een hele tijd. Wat zou er allemaal zijn gebeurd? In ieder geval was er een eerste dienst,  in de Remonstrantse kerk, met een lezing uit de brief aan de Korintiërs. Statenvertaling natuurlijk. Dat waren nog eens tijden. Zondag lezen we hetzelfde gedeelte.
Decennia later kwam de eigen vermaning. De tweede wereldoorlog. In de jaren 80 van de vorige eeuw de brand, 25 jaar geleden een eeuwfeest, en nu dus het 125-jarig jubileum.

Wat is er in die 1,25 eeuw veel veranderd. In de samenleving, en in ons geloven. Maar een paar Doopsgezinde principes staan nog altijd als een huis.
DOPEN wat MONDIG is
SPREKEN wat BONDIG is (hoewel ik me afvraag of ze dat 125 jaar geleden ook deden)
DADEN gaan WOORDEN te boven. In Rotterdam is dat motto ‘geen woorden maar daden’. 

En we zijn ook nu weer volop aan het doen. De eerste expositie is een feit. Nog een reden om zondag te komen.  De eerste muurschilderingen staan. Ook de moeite waard om eens te bekijken, hoewel ze nog niet af zijn. En er staan nog nieuwe mooie dingen op stapel. Stil zitten, stil staan is achteruitgang. En we willen vooruit zolang het gaat. Help een (klein)  handje mee bij alles wat er gebeurt. Dan maken we er samen nog een heleboel mooie jaren van.

                


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl