> nieuws

Nieuws

 
10 november 2021

Pastorale brief 44 Oproepje

Ik zit momenteel bij de expositie. En ik zal jullie zeggen, ik ben blij dat ik geen suppoost in een museum ofzo ben geworden. Het is echt wel saai om zo te zitten en soms 1 bezoeker te krijgen. Soms helemaal niemand in een paar uur tijd.  Al met al zullen we misschien net de 100 bezoekers halen. Is dat veel, is het weinig? Wanneer je de leden van onze gemeente van het aantal aftrekt zijn er 70 mensen in de vermaning geweest die wellicht nog niet eerder zijn geweest. Dat is een stap(je).
Ik kijk de expositie eens rond. Een kunstwerk tegen kindslavernij,  een werk dat ons de vraag stelt wie onze kleren heeft gemaakt, een werk over de boom der gerechtigheid, en eentje over de aanval op Guernica. Stuk voor stuk aanklachten tegen onrechtvaardigheid. 
En dan denk ik terug aan een van mijn werkstukken uit mijn studietijd. Dat werkstuk ging over de (groei van de) eerste christelijke huisgemeentes. Die bestonden vooral uit vrouwen en slaven. Mensen uit de onderkant van de samenleving en een paar sociaal ingestelde rijken die getroffen waren door wat Jezus vertelde.  Die gemeenten groeiden door de zorg voor elkaar en anderen die het niet breed hadden. Ze waren als het ware de voedselbanken van nu. Ze aten gezamenlijk maar …. brachten in naar vermogen. Ze waren de aanklacht tegen de ongelijkheid in de samenleving van toen. En dat is onze kleine expositie ook. Een expositie die stem geeft aan de achtergestelden. En dan zijn er toch 100 mensen die de expositie bekeken hebben en misschien luisteren.
Maar het blijft saai om er een paar uur te zitten. Daarom wil ik een ieder oproepen, niet voor die paar uur maar…….
Ga gedurende de openingstijden nog eens kijken. Er zit altijd een gemeentelid op te passen. Of ik ben er. En een ieder die er zit heeft behoefte aan een praatje. Hoeft niet lang te zijn, maar afleiding van een kwartiertje is ook al goed. Je kunt gratis parkeren en ook nog even winkelen en …..  de koffie is klaar. Doe een ander een plezier en kom even een keertje langs.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl