> nieuws

Nieuws

 
23 november 2021

Pastorale brief 45 O sole mio

Marianne en ik zijn ziek. Corona. Ik had het ’t eerst. En nu ik wat op knap is Marianne echt ziek, al zegt ze zelf van niet. Samen ziek op de bank. Ziek en moe en het is pas kwart voor negen. De televisie staat aan. Een programma van oproep MAX.  We kijken veel MAX,  dat zal de leeftijd wel zijn. We hebben ook nog een gids!! We kijken met onze ogen half dicht naar ARIA. Zondagavond vermaak.
Ik vind het eigenlijk niks. Ik hou niet van opera en niet van sopranen. Hoe knap het ook is. Het is mijn muziek niet.  Ik luister liever naar ‘De Dijk’ maar daar heb ik corona van gekregen. Niet meer doen dus.
Tussen de laatste 4 kandidaten is 1 man. Hij zingt ‘O sole mio’.  Een lied dat ik associeer met de gondelvaarders in Venetië. Ik denk dan aan een lege gondel en de gondelier die zingt ‘o sole mio’ (door mij vertaald met ‘arme, eenzame ikke’ . Soms kun je van tv wat leren. Ó sole mio’ betekent niet ‘arme, eenzame , ikke’ maar ‘O, mijn zon’.  Toch echt iets anders. De zon. Mijn zon,  onze zon.
Gelukkig was die vandaag weer te zien. Na een hele serie grijze dagen met ook nog zwarte nieuwsberichten was de zon er weer. Dat wandelt ook anders. Op een grijze dag zijn de gevallen bladeren een glibberige natte troep.  Als de zon het bruin, geel en rood mooi belicht is het herfstbos een feest om door te lopen. Dat lukt gelukkig weer steeds beter. Zonlicht, buitenlucht, wat kun je het nodig hebben om weer helemaal gezond te worden.
Het was ook het eerste wat God schiep. En God sprak : Er zij licht, en er was licht. En Hij zag dat het goed was. En het grote licht noemde Hij zon. Licht, hoe belangrijk is dat in deze donkere tijd. Nog ruim een maand en dan is het alweer Kerst. Nog even afwachten (advent) en dan vieren we de geboorte van het licht. Het kind dat licht bracht, eerst in de ogen van zijn ouders, later voor velen door er domweg voor ze te zijn. We zijn in afwachting van dat licht maar moeten ons nu nog koesteren aan de weinige zonne-uren.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl