> dcolumn.php?nr=59039&stuurdoor

Column

 

Goede voornemens 2022

Goede voornemens 2022

Vanmorgen op de wandeling in het bos heb ik weer veel goede voornemens langs zien komen. Op de fiets zie je momenteel weer een groot aantal te dikke mannen. Geen probleem. Ik ben zelf ook te dik. Maar waarom hullen deze mannen zich in een strak pak met de kleuren van een zuurstok? Waarom rijden die op fietsen die een wereldkampioen zich amper kan veroorloven. Ik heb geen idee. Misschien denken ze de kansen die ze vroeger hebben laten liggen nu nog in kunnen halen. Helaas,  dat gaat niet lukken.
Maar niet alleen mannen hullen zich in kledij die ze niet kunnen hebben.  Ik zie dames in een pak waarbij je bijna alles kunt zien, zo strak. Alleen is het zeer de vraag of een ander mens dat allemaal wel wil zien. Denken deze dames nou echt dat ze Shivan Hassan nog gaan inhalen? Jammer, jammer, jammer.
Wat is er mis met een gewone oude joggingbroek en een lekkere wijde trui? Dat fietst wellicht iets minder snel. Of de tijd die je rent over 3 kilometer is wellicht wat langer.  Door al die extra luchtweerstand. Maar toch. Ik raad die mensen aan om eerst eens naakt voor de spiegel te gaan staan. Dat is niet leuk, dat weet ik zelf maar al te goed. Maar als je dan jezelf ziet dan moet je toch tot de conclusie komen dat het niet de luchtweerstand van de kleren is die ervoor zorgt dat je het wereldrecord niet benaderd. En dat hoeft ook niet!!! Gewone lijven zijn al gebaat bij elke minuut extra beweging.
Ik weet nog dat mijn vrouw en ik ergens in 1985 samen twee trainingspakken kochten. Helemaal foute pakken met verkeerde flitsende kleuren die nog bijna uniseks waren ook. Campingsmoking of pitbullsmoking werden die pakken genoemd.  Maar die waren nog ruim en verborgen de meeste overtollige vetrollen. Ik kan weer naar die tijd verlangen. Laat een ieder die dit leest eerst voor de spiegel gaan staan alvorens hij of zij een snel hardloop of fietspak aanschaft.
Ik ben blij dat de meeste goede voornemens ‘Blue Monday’ niet eens halen.


Terug

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl