> nieuws

Nieuws

 
14 april 2021

Pastorale brief 16 Nierstenen, en dan

In de nacht van zaterdag op zondag werd ik wakker van de pijn in mijn rug.  Nou heb ik dat wel vaker maar deze pijn was onbekend, en zeer heftig. Ik slikte wat pijnstillers maar dat hielp niet en zo kwamen we uiteindelijk terecht in het Isalaziekenhuis om 3 uur in de nacht. Wat een rust in een anders superdruk ziekenhuis. Maar daar gaat het me nu even niet om.
Een plasje, een korte keuring en een injectie met diclofenac later konden we weer naar huis. En daar zit ik nu. Lang niet fit maar ook niet helemaal ziek. Soms pijn, veel pijn, door de pijnstillers heen, maar dan weer een hele poos redelijk goed. Wat doe je dan. Als je je wat beter voelt. Je schoont je mail op. En je leest wat achterstallige post. En vooral dat laatste deed me goed. Gewoon weer eens wat lezen.
Gedwongen rust levert ook dingen op.  Dat schrijft ook Kalle over Geert Brüsewitz in de ‘open ruimte’ in doopsgezind-plus. Het stukje ‘zegenrijk’ van Anneke v.d. Zijpp met het gedichtje over inspiratie als je moe en futloos bent. Ook dat raakte me. Soms ren je maar door. Ondanks, en soms ook juist door, corona is er veel te doen. Veel te puzzelen, nieuwe dingen te leren en in de weken voor Pasen heb ik erg hard gelopen. Dan is zo’n gedwogen rust, naast naar en vervelend, ook een zegen. Een lichaam dat zegt… tot hier en even niet verder !!
Het is niet anders. En dus lees ik maar. Pareltjes uit de doopsgezinde wereld. 
Ook Jezus zoekt regelmatig de rust op. Rust om zichzelf of zijn vader tegen te komen. Rust om te bidden en te bezinnen. Rust om tot zichzelf te komen en daarna weer verder te kunnen. Want hoe dan ook. De mensen doen steeds weer een beroep op hem. Zoeken hem steeds weer op. En dan gaat hij weer. Verder met zijn roeping. Op weg door oud Israël om een nieuwe invulling te geven aan de oude verhalen, regels en wetten van het Jodendom. Dat is voor mij dan ook de reden dat ik niet wil blijven kijken naar hoe het vroeger was. Met omkijken maak je ongelukken, vooruit kijken is een stuk veiliger.
                               


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl