> nieuws

Nieuws

 
7 juli 2021

Pastorale brief 27 - De leukste jongeren zijn ……..  doopsgezinde jongeren

 

Gistermiddag met de jongeren van Apeldoorn en Zwolle het seizoen toch nog ‘live’ afgesloten. Omdat we de vorige bijeenkomst in Zwolle hadden (de paaschallenge waar de manden met bloemen gezaaid zijn) deden we nu een escape-wandeling door Apeldoorn. De jongeren (en een enkele ouder) zouden op deze wandeling aan de hand van puzzels en opdrachten de geheime route ontdekken van koning Willem 3  wanneer hij zijn minnaressen bezocht. 
Na een dag van heel behoorlijk weer verzamelden we bij de vermaning aan de Paslaan. De eerste groep vertrok iets na half vier en de andere twee groepen iedere keer een minuut of 10 later. Buienradar beloofde dat het tot half zes min of meer droog zou blijven en dat pas daarna de buien boven Apeldoorn zouden losbarsten. Helaas. Al snel dacht ik, leefde Pelleboer nog maar, of een andere echte weerprofeet. De moderne techniek schatte de snelheid van de buienrij veel te laag in en al snel hadden de deelnemers twee tegenstanders.  De opdrachten in het spel en … de steeds heftig wordende regen.  Ik ken veel jongeren die al voor half 5 de vermaning zouden hebben opgezocht, zo niet deze dopers opgevoede bikkels. Gevolg….doorweekt kwamen ze tegen half 6 aan in de vermaning. 
Zo snel mogelijk heb ik patat met wat lekkers gehaald en droogden de jongeren en de ouderen elkaar zo goed mogelijk af. Na een gelukkig warme en goed smakende maaltijd werden de geslaagde eindexamenkandidaten nog even in het zonnetje gezet. Daarna sloten we het seizoen af maar juist dat laatste kwartier vond ik mooi. Waarom?
Menig avond heb ik als laatste van een dergelijke bijeenkomst nog uren staan dweilen, drogen, ruimen en poetsen om de boel weer een beetje netjes te maken. Maar nu, ondanks koude en nattigheid deed iedereen zijn portie aan het opruimen. Eerst werd het afval geruimd, daarna de tafels gedaan met een welriekend doekje en tenslotte werd op onorthodoxe wijze de vloer gedweild.  Toen ik iedereen had uitgezwaaid en een goede zomer had gewenst hoefde ik enkel mijn eigen spulletjes in een tas te doen, de lichten uit en de vermaning op slot te draaien. 
En daarom weet ik het nu zeker…….. de leukste jongeren, zijn doopsgezinde jongeren. 
                                             


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl