> nieuws

Nieuws

 
1 september 2021

Pastorale brief 35 Top 10

Pastorale brief 35 – woensdag 1 september 2021   
Top 10

Eigenlijk is dit meer een opschrift voor een brief in december. Dan immers worden we overspoeld met lijstjes. Van de top 2.000 (er is een dominee die daar kerkdiensten mee maakt) tot aan de top 3.  En bijna alle getallen daar tussenin. En toch heet deze brief top 10. Waarom? 
Omdat ik met jullie graag een top 10 (of meer dan 10) samen wil stellen. Wat is namelijk het plan? In het kader van 125 jaar DG-Apeldoorn gaan we de grijze muren om de vermaning heen beschilderen.  Samen met een graffiti-collectief gaan we de muren beschilderen met Bijbelse voorstellingen. Iedereen mag verhalen aandragen die hij of zij graag op die muur zou willen zien. 
EN ….. misschien nog wel mooier, iedereen die wil mag ook helpen bij het schilderen/spuiten. Maar, zover is het nog niet !!  Eerst mogen we samen bepalen welke verhalen we graag verbeeld willen zien op die muur. Heb je een favoriet Bijbelverhaal. Geef het door. Nieuwe testament, Oude testament. Het maakt niet uit. Maak een top 5 of een top 10. Maakt ook niet uit. Mijn top 5 zou zijn :
1)    De overspelige vrouw,  met daarin de uitspraak ‘wie zonder zonde is mag de eerste steen gooien’  
2)    De schepping van het heelal,  dag en nacht,  de ondergaande en opgaande zon,  prachtig
3)    David en Goliath,  met het calimerocomplex van ‘hij is groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk’, maar de kleinste wint
4)    Jezus loopt over het water waar hij Petrus redt die er doorheen zakt,  dat moet een mooie plaat opleveren. En ik lijk wel wat op Petrus,  enthousiast maar met een klein geloof.
5)    En tenslotte, Koning David die kijkt over zijn stad Jeruzalem en ziet Bethseba baden.  Eens was ik in een kerstspel de koning die uit keek over Jeruzalem. Ik was naar het Bijbels Openlucht museum geweest en zag in mijn verbeelding die huizen met die platte daken. En dan denken …. ‘dit is mijn stad’ (en stiekem.. wat een mooie vrouw).  Dat moet genieten zijn.
                                   


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl