> nieuws

Nieuws

 
20 januari 2022

Pastorale brief 3 - Storm op het meer

Ik ben bezig met de viering van World Fellowships Day. Er zijn veel mogelijkheden aan bijbelteksten en preekplannen in het aangeboden materiaal. Het thema is ‘Samen Jezus volgen’. Helaas zijn de meeste wel erg evangelicaal. Ik kan er niet zoveel mee. Maar er is een idee dat me wel erg aanspreekt. Het verhaal van de storm op het meer. 
Dat heb ik dan ook uitgekozen voor de opnames van zondag aanstaande. De liedjes ben ik vorige week mee bezig geweest en staan inmiddels op de telefoon van Marianne. Nu zoek ik naar alternatieven om de saaiheid van een prekende Dirk Jan te doorbreken. Ik hoop dat te doen met de beelden die ik zo ga opnemen. 
Ik loop vaak met de hond bij het haventje waar mijn vader vroeger een roeibootje had liggen, om te vissen. Samen met een vriend gekocht, na zijn pensioen, van de prijs van een staatslot. Bij uitstek de plek waar ik vaak even met mijn vader praat. Daar wil ik wat opnames maken en daar ook mijn overdenking uitspreken. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken maar ik doe mijn best.
De storm op het meer, of slapen tijdens de storm. Na een drukke dag stapt Jezus in een boot en zijn vrienden volgen hem. Jezus valt in slaap en plotseling steekt er een storm op. De discipelen proberen van alles maar de boot dreigt te vergaan. Dan maken ze Jezus wakker die de wind bestraft en de golven tot rust maant. En de discipelen blijven achter met al hun vragen. Zondag vertel ik er veel meer over maar ik las een stukje van een gevangenispredikant die vertelde dat in de gevangenis dit verhaal vaak gevraagd werd.
Immers, gevangenen weten vaak hoe onrustig het leven kan zijn. Weten heel goed dat je aan het leven ten onder kan gaan, vergaan als het ware. Dan heb je behoefte aan iemand die de storm bezweert en de golven laat dalen. Die rust brengt en je leven weer in makkelijker vaarwater brengt. Zo een iemand wil je wel volgen. Wij ook?  Zondag meer.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl