> nieuws

Nieuws

 
7 april 2022

Pastorale brief 11 Wat een zondag

Maandagochtend.  De gebruikelijke wandeling na een lange zondag. In het bos,  als mijn hoofd tot rust komt en toch niet stilstaat, bedenk ik deze terugblik op gisteren.

Zondag 27 maart jl.  Ik heb een drukke dag voor de boeg. Rond 8.15 stap ik (na een korte nacht want de klok wordt vooruit gezet) in de auto in Zwolle. Rond 9.00 uur arriveer ik in de vermaning in Apeldoorn. Vaak ben ik de eerste, of één van de  eersten,  maar het is er al druk. Kerkenraadsleden zijn in de weer voor opruimen, koffie, thee en koekjes. Dames die zich al jaren zeer bekwaam kwijten van hun taak en nog steeds vooruit willen met de gemeente. Daarom zijn ze ook nu weer actief.
De dames van het popkoor zijn ook al aan het inzingen onder de bezielende leiding van Elni. Het klinkt lekker en het belooft een lange maar mooie dag te worden.

De kerkdienst verloopt in een goede sfeer.  De dames van het popkoor zingen hun toppers met veel enthousiasme. Daar komt bij dat ze ook de gemeentezang extra ondersteunen wat een mooie sfeer oplevert.  Vanwege de ledenvergadering na de dienst zijn er wat extra leden zodat het een fijne dienst is voor iedereen. Jammer dat er geen mensen van buiten zijn en dat, vanwege de kou, de deuren dicht zijn. Misschien zou een willekeurige voorbijganger wel geïnteresseerd om de hoek hebben gekeken als liedjes  ‘Het dorp’ of ‘The rose’ door de deur naar buiten waren gefladderd. Het popkoor is na afloop zo enthousiast dat ze aangeven deze dienst wel elders te willen doen.  Maar ook wel in andere diensten in Apeldoorn te willen optreden. Kees speelt zoals gebruikelijk de sterren van de hemel waardoor elk lied nog beter uitkomt. De thuisblijvers hebben weer eens ongelijk. Tijdens de koffie gaat het fijn en is de sfeer goed.


Daarna,  rond half twaalf volgt de ledenvergadering. De trouwe leden zijn aanwezig om samen te praten en mee te denken over de gemeente. Dat is mooi. Ik kijk de kring rond. Met 61 jaar ben ik de op twee na jongste in het gezelschap. Dat overkomt me niet vaak.
Nadat verschillende (on)verkwikkelijkheden zijn besproken komen we bij de samenstelling van de kerkenraad.  Alle vacatures in de kerkenraad zijn opgevuld. Zomaar nieuwe mensen in de kerkenraad. Wat een mooie ervaring. Goed nieuws!! 

Uiteindelijk, als iedereen moe vergaderd is, mag ik nog iets van mijn plannen en idealen vertellen maar mijn woorden komen amper aan. De vergadering duurt lang. Misschien moet ‘in gesprek met de voorganger’ een andere plek krijgen op de agenda.

Rond 13.45 is de vergadering afgelopen. De gemeenteleden vertrekken. Als laatste vertrekt de ex-voorzitter, nu secretaris. Maar gelukkig zegt de Bijbel :  Vele laatsten zullen de eersten zijn. Ik blijf. Ik heb nog een activiteit met de jongeren van de gemeente. Maar eerst heb ik even rust om het bedachte spel uit te zetten en wat inkopen te doen. Investeren in jeugd is investeren in een mogelijke toekomst.
Om 18.00 uur zit ik, als een feniks rijzend uit de as,  tussen 10 jongeren in de Macdonalds.  Waar is de tussengeneratie denk ik.  Maar dan denk ik ook…. Dan doe ik het wel zelf.

Rond 20.00 uur arriveer ik weer in Zwolle.

Het was een lange wel bestede dag.    

 


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl