> nieuws

Nieuws

 
26 oktober 2022

Pastorale brief 22 Afscheidsbrief nummer 1

De prediker schreef al :  Alles heeft zijn tijd.  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Er is een tijd om te begroeten en er is een tijd om afscheid te nemen. En ik heb besloten om weer te gaan en afscheid te nemen van DG Apeldoorn en het vak voorganger of dominee of hoe je het ook noemen wilt. Per 1 februari hoop ik ergens anders bezig te zijn. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.
Ik heb nog niet iets anders, maar er is veel werk en ik heb al voor 1 baan gesprekken gevoerd. Ik ben redelijk kansrijk om daar in het nieuwe jaar aan de slag te gaan. Maar zeker is dat nog niet. Maar mocht dat niet lukken, dan vind ik wel wat anders.
Joop zei eens tegen me, toen ik op bezoek was: “Je moet blijven dromen. Als je stopt met dromen dan stop je eigenlijk met leven.” En ik ben niet gestopt maar droom lekker verder van nieuwe werkzaamheden met nieuwe uitdagingen. Ik zal de komende maanden wellicht nog wel eens terug kijken op de mooie jaren die ik in Apeldoorn heb gehad. De fijne contacten, de lieve mensen, maar ook de tegenslagen waar ik weer wat van heb geleerd. Ik weet niet of dat ook van de prediker is, maar ‘een mens is nooit te oud om te leren’. 
Wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd zal ik misschien ook nog weleens met jullie delen. Wat ik in mijn hele leven heb geleerd is dit : Ik ben niet zo goed in afscheid nemen. Het liefste verdwijn ik met stille trom. Uiteindelijk is dit afscheid niet definitief.  Ik blijf voorlopig lid van de DG Apeldoorn, dus ik zal ook nog wel eens terug komen. Misschien dat Heleen niet alle gaten in het preekrooster kan vullen en dan doe ik ook nog een enkele viering. En dan graag met het Mennokoor en Elni en Kees. Want dat waren mooie momenten. De komende maanden zal ik langzaam wat afbouwen maar ook nog een aantal zaken zeker door doen. Dus velen van jullie zal ik nog wel tegen komen. En laten we eerlijk zijn, als je een deur dicht doet, dan openen zich vaak ook weer andere deuren. Voor jullie en voor mij.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl