>

Eigen teksten

24 oktober 2020

Hemelse toetjes (Renée Vonk)

In het Matteüs evangelie staat beschreven hoe Jezus zijn twaalf apostelen uitzond over de aarde om van het hemelse koninkrijk te verhalen: ‘in elke stad en in elk dorp waar je komt, moet je uitzoeken wie het waard is je te ontvangen’. En ‘wie jullie ontvangt, ontvangt mij’.
Culinair schrijfster Renée Vonk gaat er vanuit dat de apostelen goed verzorgd werden, ook waar het de maaltijden betrof. Zij schreef, geïnspireerd door de twaalf apostelen, een boek met 50 Bijbelse nagerechten. Voor iedere apostel een zoet en een hartig nagerecht.
Tomas bracht de schrijfster tot een ijskoud kunstje en ongelovige tomassoufflés. Van Matteüs zijn er riante tollenaarstoetjes en een belastingcake (Matteüs werd van tollenaar apostel…). Ieder recept wordt voorafgegaan door een passende Bijbeltekst en een korte uitleg.
In het tweede deel van het boek laat Vonk zich inspireren door het laatste avondmaal van Jezus en zijn discipelen. Het verbindende element is daarbij een recept van Jezus’ olijfoliebrood. Daarna zijn de toetjes wat minder Bijbelvast, maar niet minder creatief, eigentijds en smeuïg.

 


Aangedragen door Martin Maassen
Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl